Geschiedenis van Woonpark Hoevelaken

Huize Hoevelaken toont zich ouder dan het in werkelijkheid is. De kleinkinderen Van Aalst verkochten het landhuis in 1963 aan NV Bouwfonds Nederlandsche Gemeenten.

Vanaf 1926

Vanaf 1926 was hun opa Van Aalst, president van de Nederlandsche Handel Maatschappij, eigenaar geweest van het landgoed en hij heeft met liefde opdracht gegeven het huidige Huize Hoevelaken te bouwen in een ‘nieuw’ Engels landschapspark. Overigens wel op uiterst historische grond: al sinds 1132 staat dit gebied als Hoevelaken op de kaarten.

Sinds 1963

Sinds 1963 heeft BPD (voorheen Bouwfonds) vanuit Huize Hoevelaken en het naastgelegen kantoorgebouw gewerkt aan de ontwikkeling van woningen, buurten, wijken en steden. Inmiddels wonen miljoenen mensen in een huis waaraan BPD direct of indirect heeft meegedacht. Nu BPD in 2017 Hoevelaken zal verlaten, is de handschoen opgepakt om de gronden ‘terug te geven’ aan Hoevelaken. Met een prachtig afwisselend woonlandschap, bereikbaar voor elke portemonnee, duurzaam ingepast in de omgeving.

De toekomst

Bewust neemt BPD afstand van het bestaande bestemmingsplan. Hierin is de ontwikkeling van 30.000 m2 kantoorruimte opgenomen. Met de nieuwe woonbestemming en een aangepast bestemmingsplan is de toekomst van deze plek veel meer geborgd en kunnen de natuur- en landschappelijke waarden beter worden ingepast.

Geschiedenis van Woonpark Hoevelaken
Een nieuw park Visie
Meer informatie? Contact