Slipjacht Hoevelaken 2017

10 januari '17

Een mooie traditie. De slipjacht van Hoevelaken. Een sportieve gebeurtenis op de laatste zaterdag in januari, waar veel publiek op afkomt.  

28 januari 2017

Slipjacht Hoevelaken

Kom zaterdag 28 januari om 12: 00 uur naar Woonpark Hoevelaken aan de Westerdorpstraat 66.

Zaterdag 28 januari vindt de slipjacht plaats in Hoevelaken. Iedereen is welkom. We willen je als belangstellende voor Woonpark Hoelaken, daarom graag op de hoogte stellen van dit traditionele evenement. Vertrek en aankomst is op het terrein van Woonpark Hoevelaken. Je bent om 12:00 uur van harte welkom. Daarna stappen we op de fiets om achter de jacht aan te gaan. Er zijn voldoende kijkplekken langs de route. Vind je het leuk om dit evenement eens van dichtbij mee te maken? Geef het door via communicatie.nom@bpd.nl. Tevens kun je aangeven of je een fiets nodig hebt. We zorgen er dan voor dat deze 28 januari voor je klaar staat. 

Slipjacht wat is dat?

De slipjacht is een nagebootste vossenjacht zoals die vroeger in o.a. Frankrijk en Engeland gehouden werd. Tegenwoordig kan je eigenlijk niet meer spreken van een jacht. Er wordt van tevoren een route uitgezet door akkers en weilanden. Hierover wordt een reukspoor getrokken. Voor het reukspoor gebruikt men een SLIP. Dit is een lap, gedrenkt in vossenurine. Daarna wordt iedereen welkom geheten met muziek en een korte toespraak. Dit onder genot van een warme drank. Vervolgens maken de honden en ruiters zich klaar voor jacht. De honden volgen het reukspoor en de ruiters volgen het parcours. Totaal zijn er 3 runs. Tussen de runs door is er een korte pauze en kunnen de honden, paarden en ruiters even op adem komen. Is de jacht afgelopen krijgen de honden als beloning een stuk pens. De paarden worden verzorgd en ook de ruiters proosten met een hapje en een drankje op een mooie jacht!  

  Hoevelaken
  Geschiedenis