Afspraken Landgoed Hoevelaken en 'Woonpark Hoevelaken' vastgelegd

15 juni '17

Op donderdag 15 juni hebben de drie partijen de overeenkomst getekend. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt tussen de gemeente Nijkerk, Stichting Het Geldersch Landschap en BPD. Dit inzake de aanleg van recreatieve voorzieningen, beheer & onderhoudszaken tussen landgoed Hoevelaken (Het Hoevelakense Bos) en ‘Woonpark Hoevelaken’ zijn vastgelegd.

In de overeenkomst komen partijen diverse zaken overeen om de aanwezig waarden te behouden en waar mogelijk te versterken. Zo blijft een aantal aanwezige buffers behouden en worden versterkt, ook worden nieuwe wandelroutes over het toekomstige woonpark gecreëerd. Het parkeren tussen de bomen aan het begin van de Boslaan nabij de Westendorpsstraat is na effectuering van de plannen verleden tijd en worden er binnen het woonpark extra parkeerplaatsen gerealiseerd, voor bezoekers van het Hoevelakens bos. Fiets- en voetgangersstromen worden gescheiden waarmee het nog plezieriger recreëren wordt. Om het besef van het wonen op zo’n unieke locatie bij de toekomstige bewoners te versterken zal BPD voor haar rekening alle toekomstige bewoners donateur maken van het Geldersch Landschap.

Herbert Bosch, ontwikkelingsmanager BPD: “Op zo’n bijzonder plek te mogen wonen naast het Hoevelakense Bos en het recentelijk door ons aangelegde nieuwe natuurgebied is uniek en een voorrecht! Om het besef bij de toekomstige bewoners tussen de oren te krijgen maken wij als BPD alle toekomstige bewoners voor het eerste jaar lid van het Geldersch Landschap.”

Gerard Jonkers, regiomanager het Geldersch Landschap: “We waarderen de inzet en inspanning van BPD ten zeerste, mooi om te zien dat de gesprekken van afgelopen tijd tot zulke mooie resultaten hebben geleid. Met name het gebaar dat BPD toekomstige bewoners donateur maakt vind ik een erg warm gebaar. Nieuwe bewoners krijgen hier een fantastische woonplek”.

Schrijf je in Woningen Het Erf
Schrijf je in Woningen Het Landgoed