KIDS Klompenpad in Woonpark Hoevelaken

11 maart '22

Op 31 januari 2022 is het Laaksepad Kids geopend. Dit is een klomenpad variant van het Laaksepad en dit klompenpad loopt geheel door het Hoevelakense bos. Meer weten? Lees dan snel verder!

Klompenpaden KIDS

Klompenpaden worden ontwikkeld onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en in nauwe samenwerking met een groep lokale vrijwilligers. Zij dragen na realisatie zorg voor het onderhoud en beheer van het Klompenpad d.w.z. zwerfafval ruimen, klein snoeiwerk; ze zorgen dat het pad goed begaanbaar blijft. Sinds een aantal jaar zijn er ook Klompenpaden KIDS-paden. Doel hiervan is om kinderen in de leeftijd 6-12 jaar op speelse wijze iets te leren over het landschap en de dieren die er leven. Onderweg zijn er eenvoudige speelaanleidingen die zijn gericht op zintuigelijke beleving. In het bijbehorende doe-boekje en de app zijn opdrachten te vinden, evenals op de informatiebordjes onderweg.

Bekijk het doe-boekje
image alt

Het hemelbed

Laaksepad KIDS geeft kinderen de mogelijkheid om op ontdekkingstocht te gaan. Ze kunnen op zoek naar dieren, lopen over het blotevoetenpad of een heuse survivalopdracht doen. Er ontbreekt nog een laatste speelaanleiding: het hemelbed. Deze komt bij het begin van de route te staan in de groenstrook van het nieuwe Woonpark Hoevelaken. Dit hemelbed nodigt kinderen en hun (groot-)ouders uit om naar de lucht te turen en even weg te dromen.  Een foto van een soortgelijk hemelbed (op het KIDS pad in Wageningen) zie je hiernaast. De aannemer (houtkunstenaar Tjerk Steenbergen van Stouthout) staat erom bekend de speelaanleidingen natuurlijk op te laten gaan in de omgeving.

Klompen aan en gaan!

In Gelderland en Utrecht zijn er in totaal 136 klompenpaden te vinden: de waarde van buiten zijn en bewegen heeft zich in Corona-tijd extra bewezen. Voor meer informatie over het klompenpad in Woonpark Hoevelaken kijk je op: Laaksepad KIDS. Klompen aan, rugzak op, en gaan 😊!

Meer nieuws lezen? Bekijk alle nieuwsberichten
Heb jij een vraag? Neem contact op!