Waarde toevoegen aan de omgeving

11 mei '17

Van werkfunctie naar woonbeleving. BPD verlaat na 53 jaar het terrein naast Huize Hoevelaken en laat een prachtig woonpark achter. Hier verschijnen straks zo’n 180 woningen. Een van de architecten die Woonpark Hoevelaken mag vormgeven, is Liesbeth van der Pol van Dok Architecten. “De omgeving met het meer, het landgoed en de parkvijver maakt deze locatie uniek. We ontwerpen dan ook woningen waarbij je ten volle van deze prachtige locatie kunt genieten.”

Anders dan standaard

Liesbeth van der Pol is architect en eigenaar van Dok Architecten in Amsterdam. Een gerenommeerd bureau met 20 enthousiaste architecten dat zich met name richt op het ontwerpen van gebouwen met karakter.

“We kiezen voor ontwerpen die niet standaard zijn, maar specifiek passen bij de locatie en de gebruiker”, vertelt Van der Pol.

“We zetten graag iets bijzonders neer, waarbij het voornaamste doel is dat mensen ervan gaan houden.”

Liesbeth van der Pol

Karakter uitstralen

Scheepsvaartmuseum

Van der Pol vindt het belangrijk dat gebouwen iets toevoegen aan hun omgeving, juist door karakter uit te stralen. Dat komt onder meer terug in de door haar ontworpen Waterkrachtcentrale in Utrecht, het gerenoveerde Scheepvaartmuseum in Amsterdam en de statige woontorens De Amazones in Den Bosch. Maar ook in Woonpark Hoevelaken komen straks gebouwen met expressie. Van der Pol benadrukt: “Hier staat de woonfunctie centraal, met daarbij aandacht voor de prachtige locatie.”

Vrijstaande villa’s aan het meer

De ontwerpen voor Woonpark Hoevelaken vallen op doordat de woningen zich helemaal richten op het fraaie landschap. Van der Pol licht al een tipje van de sluier op: “We ontwerpen vrijstaande villa’s met verschillende veranda’s die richting het water gekeerd staan. Vanuit de eetkamer en woonkamer kijk je in twee richtingen uit over het prachtige meer. De villa’s krijgen een eigen stukje buitenruimte, zodat de toekomstige bewoners hier een plek voor zichzelf kunnen creëren.”

Waarde creëren

Van der Pol is verheugd dat zij met Dok Architecten betrokken is bij de ontwikkeling van Woonpark Hoevelaken. “Deze centrale locatie midden in Nederland is een belangrijke plek in de geschiedenis van Bouwfonds/BPD,” meent Van der Pol.” Meer dan 50 jaar is de organisatie hier te gast geweest. Het is daarom prachtig dat wij in naam van BPD iets kunnen achterlaten dat van waarde is voor de omgeving.”

  Planning
  Architect Kok Mulleners