Welke stijl past bij jou?

7 juli '20

Vaak zie je na tientallen jaren bepaalde stijlen in interieur terugkomen. In deze tijd is het helemaal bont. Want alles mag. Natuurlijk zijn er trends, maar stijlen, trends en gadgets kun je combineren zoals jij dat wilt. Welk interieur past bij jou?

Kies een basisstijl

Materialen, vormen, kleuren, patronen, je bent nergens aan gebonden als je je nieuwe woning gaat inrichten. Vooral authentiek zijn en op je eigen manier van alles samenvoegen is het devies. Maar om een geheel te krijgen, is er meer nodig dan alles bij elkaar zetten wat je mooi vindt. Uitgangspunt is jouw smaak. Welke stijl past bij jou en bij de andere personen in je gezin of huishouden? Hou je van klassiek, modern, landelijk, retro, basic? Dat wordt dan de basisstijl van je nieuwe woning. Met kleur, design en patronen ga je variëren en kom je tot je eigen, unieke interieur.

1
2

Tips van de binnenhuisarchitect

  • Verzamel beelden uit verschillende tijdschriften van plaatjes en dingen die je mooi vindt. Dat geeft al een idee van welke sfeer je houdt.
  • Bedenk dat te veel van hetzelfde saai kan ogen, maar buitenproportionele variatie vermoeiend kan zijn. Eyecatchers brengen dynamiek in een ruimte, meerdere opvallende elementen worden al gauw te druk. Breng daarom focus aan in iedere kamer.
  • Zorg dat de grootte van meubels en accessoires in evenwicht zijn.
  • Begin neutraal. Niet meteen die wand rood verven, ga er eerst maar eens wonen. Ga eerst ervaren wat de woning met je doet. Hoe iedereen de verschillende ruimten gebruikt. Dan kun je beter beslissen wat je wilt.
  • Zorg dat contrasten gedoceerd zijn aangebracht. Uiteindelijk creëer je een gevoel van eenheid.
  • Een goed verlichtingsplan is belangrijk. Op welke plekken in huis kies je voor direct of indirect licht? Wil je spots of staande lampen? Zijn de lampen die je kiest, niet alleen maar mooi, maar ook functioneel? Veel mensen denken daar niet over na.
  • Loop niet zo maar een showroom binnen en kies ter plekke een keuken of badkamer die je mooi vindt. Ook een keuken en badkamer moeten bij de sfeer van je woning passen. En bij je leefstijl, de basis die je hebt gekozen.
Nieuwbouw hoevelaken
  Naar het woningaanbod
  Meer nieuws lezen