Update van de bouw: Infrastructuur erin en netjes afwerken

29 januari '20

Hoever is Reinbouw met de bouwvoorbereidingen van Het Landgoed fase 1? Tijd voor een korte update van het proces.

image alt

Inmiddels is het terrein bouwrijp gemaakt en is de positie van de wegen bepaald. De wegen zijn al uitgezet voor het bouwmaterieel, later komt hier de bedekking van de uiteindelijke wegen op. De nutsbedrijven zijn momenteel bezig hun hoofdtracés uit te leggen voor waterleiding, elektra en dataverkeer (internet).

Ook de hoofdleidingen voor riolering worden deze maand gelegd. De huisaansluitingen van de hoofdleidingen worden later afgetakt als de woningen zijn gebouwd. Het terrein raakt omwoeld door de aanleg van leidingen en kabels. Na deze werkzaamheden, moet het dan ook weer netjes vlak gemaakt worden en op hoogte gebracht. Dit laatste is een secuur werk omdat de grond die we afgraven, ook weer op het terrein zelf moet worden gebruikt en we alle woningen op dezelfde hoogte gaan bouwen.

Het grondbedrijf maakt de berekening hiervoor en zorgt ervoor dat precies de juiste hoeveelheden grond worden verdeeld over het hele gebied. Eind februari vindt een schouw plaats om vast te stellen of het terrein er netjes uitziet en inderdaad op de juiste hoogte is. In februari gaan we ook verder met de processen achter de schermen. Daarover volgende maand meer.

Ook wonen in Woonpark Hoevelaken? Bekijk beschikbaar woningaanbod
Ik heb een vraag? Contact opnemen