Tuinideeën voor straks

28 mei '20

Iedere koper die we vragen naar de tuin, geeft toe dat het een sluitpost is. Het geld gaat op aan keuken, badkamer, deuren, dakkapel en de afwerking van muren en plafonds. En dan is er nog de tuin… Het budget is zo goed als op, maar je wilt toch iets! Een paar trends en tips.

image alt

Lekker eten uit eigen tuin

Terug naar de natuur is dé trend van de laatste jaren. Daar hoort zelf je groente en kruiden kweken ook bij. Hartstikke vers, zeker weten onbespoten en superlekker. De moestuin is dan ook helemaal terug. Een beetje zen voor jou (ontspannen werken tussen het groen) en leuk voor de kinderen. En niet duur. Je hebt echt geen hele kas nodig. Wel wat gereedschap en zaadjes. Neem een zonnig hoekje van de tuin, plant de zaadjes, geef regelmatig water, wied het onkruid en verder gaat het vanzelf. Niet helemaal, natuurlijk. Maar met de Makkelijke Moestuin app lukt het zeker.

image alt

Duurzaam tuinieren

Een andere trend is een tuin waar je de natuur een beetje op zijn beloop laat. Met bloemen en planten voor vlinders en bijen en scharrelplekjes voor egels. Je legt geen tegels, maar een halfverhard terras zodat het regenwater makkelijk weg kan. In de herfst laat je de bladeren liggen voor vogels en insecten en voor verrijking van de grond. Kies bij de kringloop voor wat oude manden en gebruik die voor hangplanten, of maak een rekwerk langs de muur van stokjes en touw, waarlangs je klimplant zijn eigen weg vindt. Met sedum op het dak van je schuur, tuinmeubels van hergebruikte materialen (zelf maken of kopen), composthoop, vogelnestkastjes en bijenhotels creëer je een gezonde omgeving voor jou en plant en dier. Genieten maar.

  Bekijk beschikbaar woningaanbod
  Meer nieuws lezen