Nieuwsupdate Het Landgoed

29 maart '19

De ontwerpen van de woningen voor Het Landgoed zijn onlangs door het kwaliteitsteam (een samenwerking van stedenbouw en welstand) goedgekeurd. Daarvoor was het nodig om onder andere de gevels aan te passen, op een aantal locaties de positie van woningen te wijzigen en bijgebouwen anders te ontwerpen. In dezelfde periode hebben wij de plattegronden verbeterd (woonoppervlakte en indeling). Op dit moment wordt gewerkt aan het definitieve ontwerp van alle woningtypen. In mei van dit jaar worden de stukken uitgewerkt voor de aanvraag van de omgevingsvergunning om vervolgens de verkoopstukken te kunnen opstellen. Zoals het er nu naar uitziet gaan we net voor de bouwvakvakantie in verkoop met Het Landgoed fase 1. 

image alt

Fasering Het Landgoed

Het eerste deel van het Landgoed gaat naar verwachting net voor de bouwvakvakantie in verkoop. Het betreft het rood omkaderd gedeelte op de afbeelding hiernaast. Circa drie maanden later gaat fase 2 in verkoop. De start bouw van fase 1 staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020, mits het verkooppercentage tegen die tijd ook is gehaald. Welke aannemer de woningen in Het Landgoed gaat bouwen is nog niet bekend, we zijn wel in gesprek met een aantal bouwbedrijven. Tevens loopt op dit moment de aanbestedingsprocedure voor het bouwrijp maken van de locatie. 

Aangepaste gevels

In samenspraak met welstand hebben we een aantal ontwerpen en plattegronden aangepast en geoptimaliseerd. De afgelopen maanden hebben we de ontwerpen van de woningen van Het landgoed getoetst bij Welstand en zijn ze door het kwaliteitsteam goedgekeurd. Fase 1 bestaat uit 33 woningen en omvat de volgende woningtypes:

  • Rijwoningen type A
  • 2-onder-1-kap woningen type B in 2 varianten (dakpannen of rieten dak)
  • Vrijstaande woningen type C1
  • 2-onder-1-kap woningen type C2
  • Rijwoningen type E
  • 2-onder-1-kap woningens type F (met slaap-programma op de begane grond)
  • Vrijstaande woningen type T

We laten je hieronder graag het verschil zien. De gewijzigde plattegronden en gevelbeelden zijn ook aangepast onder het woningaanbod. 

Type B oud

1

Type B nieuw

1

Type T oud

1

Type T nieuw

1

Type C2 oud

1

Type C2 nieuw

1

Type C1 oud

1

Type C1 nieuw

1
  Het Landgoed
  Het Erf