Jouw optie of tekenafspraak en de maatregelen tegen het coronavirus

17 maart '20

De overheid heeft aanvullende maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het corona-virus (COVID-19) in Nederland te voorkomen.Wat zijn de gevolgen van deze maatregelen voor jou nu je een optie of tekenafspraak hebt? Gelukkig helemaal niets! Alle stappen met betrekking tot het kopen van de woning zijn namelijk volledig online te regelen.

Online kopen

Heb jij in je Mijn Eigen Huis-account gekozen om meteen over te gaan tot aankoop? Dan hoef je nu niets te doen en volg je gewoon de stappen in Mijn Eigen Huis tot en met het digitaal tekenen van de contracten.

Afspraak met de makelaar

Heb je een afspraak met de makelaar staan? Ook dan hoeven de aanvullende corona maatregelen geen invloed te hebben op het koopproces. Je kunt afspraak met de makelaar die gepland staat omtrent jullie woning gewoon door laten gaan eventueel via de telefoon of videobellen (bijvoorbeeld via Facetime, Skype of Whatsapp video). Vervolgens, onder uitleg en begeleiding van de makelaar, kun je dan de koopcontracten van je woning gewoon online ondertekenen. 

Koop- en aannemingsovereenkomst digitaal tekenen

Je hebt een woning in Het landgoed fase 2 toegewezen gekregen wilt overgaan tot aankoop. Je tekent dan digitaal een koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst. In de aannemingsovereenkomst worden de rechten en plichten van jou en de aannemer vastgelegd. We nemen 5 rechten en plichten met je door, zoals de ontbindende voorwaarden. In deze video leggen we je graag uit wat er in een koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst staat. 

Wil je ook wonen in Hoevelaken? Bekijk woningaanbod
Ik heb een vraag? Contact opnemen