Bouwwerkzaamheden Het Landgoed fase 1

25 mei '20

Nadat we in de winter het terrein bouwrijp hebben gemaakt, de nutsbedrijven hun kabels en leidingen hebben aangelegd en het terrein op juiste hoogte was gebracht, waren we buiten even klaar. Maar we mogen weer. Medio juni starten we met de werkzaamheden buiten op de bouwplaats.

image alt

Weer naar buiten

Afgelopen maanden zijn we vooral bezig geweest met het tekenen van alle koperswensen in alle plattegronden. Maar vanaf week 25 (maandag 15 juni) is er weer wat te zien op het bouwterrein. We gaan dan beginnen met de bouwplaatsinrichting. Denk aan hekwerk plaatsen met bebording, bouwketen neerzetten voor personeel, aansluiten water, riool en elektra, en verlichting en beveiliging aanleggen.

In week 26 (maandag 22 juni) beginnen we ook met het grondwerk. In week 27 starten we met het aanbrengen van boorpalen. We boren gaten in de grond tot op de eerste zandlaag. Deze gaten storten we vol met beton. Deze fundering staat op een draagkrachtige laag en kan dus niet verzakken. In tegenstelling tot heien veroorzaakt boorpalen plaatsen geen trillingen. Prettig voor mensen en dieren in de omgeving. In week 28 starten we met de verdere funderingswerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren allemaal langer dan een week, dus overlappen elkaar. Hieronder ziet u de doorlooptijden.

Hoe ziet de planning er uit?

Week 25: bouwplaatsinrichting (doorlooptijd circa 2 weken)
Week 26: grondwerk (doorlooptijd circa 2,5 week)
Week 27: aanbrengen boorpalen (doorlooptijd circa 3 weken)
Week 28: funderingswerkzaamheden (doorlooptijd circa 9 weken)

Ik heb een vraag? Contact opnemen
Ook wonen in Hoevelaken? Bekijk actueel woningaanbod