Visie BPD

Als ervaren ontwikkelaar van leefomgevingen heeft BPD uiterst zorgvuldig gekeken naar de mogelijkheden, verbindingen, natuurwaarden, kernwaarden en toekomstige woonconsumenten. 

Een nieuw park voor Hoevelaken

De rijke groene context biedt volop kansen een betere bestemming te ontwikkelen dan het huidige bestemmingsplan. Met stedenbouwkundige Luc Bos is gekeken naar een visie op Woonpark Hoevelaken. Een prachtig, state-of-the-art, groen woningbouwplan is het resultaat van deze visie. Een uitbreiding van het park in Engelse landschapsstijl. Een verrijking voor Hoevelaken en zijn bewoners. Alsof het in de loop der jaren organisch is ontstaan. Stedenbouwkundige Luc Bos verwoordt dit door een ‘terugblik’ vanuit de toekomst.

Visie op de locatie van Woonpark Hoevelaken - Vergroot de kaart

De droom van stedenbouwkundige Luc Bos

Luc Bos Stedenbouwkundigen"Stel: het is nu 2030. De wereld is jachtig en in beweging, maar richting Hoevelaken kom je in de rust. De Westerdorpsstraat biedt dit mooie dorp prachtige entree. Hier zie je Huize Hoevelaken in volle glorie, met daarnaast het prachtige Woonpark Hoevelaken. Een woonpark wat vanaf de weg steeds landelijker wordt, steeds meer één met de prachtige landschappen achterin. Hier lijkt het alsof generaties na elkaar bebouwing hebben toegevoegd, waardoor vanaf de Westerdorpsstraat veel te zien is, maar ook steeds meer verscholen in het groen. Natuurlijk straalt Huize Hoevelaken als prominente eersteling. Vanuit hier ontstond eerst de formele tuin, en later het Engelse landschapspark.

In 2016 werd het Woonpark gecomplementeerd. Een tijdloze toevoeging aan het park. Uitgaande van bestaande vijvers, sloten en groene lijnen. Wandelpaden lopen als het ware over de erven van de huizen, huisjes en landhuizen. Alsof schuren en erven zijn omgevormd tot woonbestemming. In Woonpark Hoevelaken zie je hoe mensen willen wonen met de natuur, tussen vijvers, sloten, bos en wandel en fietspaden. Iedereen komt er graag, je bent altijd welkom. En iedereen zegt je gewoon even gedag. Dat maakt een dorp. Dat raakt mensen. Dat is wonen in Woonpark Hoevelaken".

2 wijken met 2 woonsferen

In Woonpark Hoevelaken komen 2 verschillende 'wijken' met ieder een unieke woonsfeer. Binnen Woonpark Hoevelaken kun je wonen in 'Het Erf' of in 'Het Landgoed'. De namen zeggen het eigenlijk al. In Het Erf woon je gezellig en dorps. In Het Landgoed woon je royaal en ruim.

Een nieuw park voor Hoevelaken
Hoe wil jij wonen? Wijken in Woonpark Hoevelaken
Op de hoogte blijven? Contact