Slipjacht Hoevelaken 2018

8 december '17

Een mooie traditie. De slipjacht van Hoevelaken. Een sportieve gebeurtenis op de laatste zaterdag in januari, waar veel publiek op afkomt.  

27 januari 2018

Slipjacht Hoevelaken

Zaterdag 27 januari is het zover. Vanaf Woonpark Hoevelaken aan de Westerdorpstraat 66 gaat het van start.

Zaterdag 27 januari vindt de slipjacht plaats in Hoevelaken. Iedereen is welkom. We willen je als belangstellende voor Woonpark Hoevelaken, daarom graag op de hoogte stellen van dit traditionele evenement. Vertrek en aankomst is op het terrein van Woonpark Hoevelaken. Iedereen is van harte welkom om dit evenement te aanschouwen. Ook zijn er voldoende kijkplekken langs de route. 

Slipjacht wat is dat?

De slipjacht is een nagebootste vossenjacht zoals die vroeger in o.a. Frankrijk en Engeland gehouden werd. Tegenwoordig kan je eigenlijk niet meer spreken van een jacht. Er wordt van tevoren een route uitgezet door akkers en weilanden. Hierover wordt een reukspoor getrokken. Voor het reukspoor gebruikt men een SLIP. Dit is een lap, gedrenkt in vossenurine. Daarna wordt iedereen welkom geheten met muziek en een korte toespraak. Dit onder genot van een warme drank. Vervolgens maken de honden en ruiters zich klaar voor jacht. De honden volgen het reukspoor en de ruiters volgen het parcours. Totaal zijn er 3 runs. Tussen de runs door is er een korte pauze en kunnen de honden, paarden en ruiters even op adem komen. Is de jacht afgelopen krijgen de honden als beloning een stuk pens. De paarden worden verzorgd en ook de ruiters proosten met een hapje en een drankje op een mooie jacht!  

  Hoevelaken
  Geschiedenis