Leencapaciteit verruimd

11 december '17

Goed nieuws voor kopers van nieuwbouwwoningen. In het lenteakkoord heeft de overheid de volgende regeling opgenomen. Per 2018 komen kopers van een energiezuinige woning (dat is een woning die voldoende stroom opwekt om het huis mee te verwarmen) in aanmerking voor extra hypothecaire ruimte. 

De Rijksoverheid heeft besloten dat per 1 januari 2018 de kopers van een energie neutrale woning € 25.000,- meer mogen lenen op basis van het inkomen. Dat kan doordat de energie rekening van een energie neutrale woning lager is en daardoor ook de lokale woonlasten lager zijn.   

Woonpark Hoevelaken | Duurzaam plan

Dat woonpark Hoevelaken een duurzaam project wordt had je vast al gelezen. Het wordt een gasloze wijk, die gemiddeld over alle woningen energie neutraal is. We onderzoeken de mogelijkheden per woningtype om het voor jouw als koper in Woonpark Hoevelaken mogelijk te maken dat je in aanmerking komt voor de extra leencapaciteit van € 25.000,-. Voor nu alvast goed om te weten. 

Wil je meer weten over de wijzigingsregeling hypothecair krediet en de leennormen in 2018? Ga dan naar de site van de Rijksoverheid.

Duurzaam
Duurzaam
Duurzaam
  Maak je Mijn Eigen huis omgeving aan
  Bekijk de woningtypes