Welke vloer kies jij?

19 mei '20

Zo veel soorten, zo veel mogelijkheden. Hoe kies je een vloer? Welke soort is geschikt voor welke ruimte? En welke vloer gaat goed met vloerverwarming? Stel jezelf eerst een aantal vragen. Belangrijkste: hoe wordt een ruimte straks gebruikt?

Hoe wordt deze ruimte gebruikt

Wordt de vloer intensief belopen, zoals een gang? Dan heb je iets sterks nodig, een strak geweven vloerbedekking of een steen als marmer of graniet. Moet de vloer geluiddempend zijn of wil je er op blote voeten kunnen lopen, zoals in de slaapkamer? Een zachte vloerbedekking of hout met een kleed zijn hier op hun plek. Met kinderen, honden en katten is een stevige vloer die je makkelijk schoonmaakt, verstandig. In de keuken is een gladde vloer goed te onderhouden en in de badkamer moet je vloer tegen water kunnen. Heb je stofallergie? Hou daar rekening mee. En van welke stijl hou je eigenlijk? Bij een industriële woonsfeer past een gietvloer en bij klassiek een eikenhouten parket.

vloerverwarming
vloer uitzoeken
nieuwbouw huis vloer
image alt

Welke vloer gaat samen met vloerverwarming

En niet onbelangrijk: is er vloerverwarming? Niet alle vloeren zijn daar namelijk geschikt voor. Sommige vloeren laten geen warmte door of zetten uit. De warmtedoorlaatbaarheid wordt aangegeven in m2 K/W. Deze moet minder dan 0,15 m2 K/W voor vloerverwarming. Ga je vloerbedekking uitzoeken, let dan op de symbolen die worden gebruikt bij de technische specificaties of productkenmerken. Je weet via onderstaand symbool of je de vloerbedekking kunt combineren met vloerverwarming zonder de warmtedoorlaatbaarheid te weten. Eiken vloeren zijn heel geschikt voor vloerverwarming, beuken en jatoba minder. Betonvloeren en vloeren van natuursteen zijn ook prima te combineren. Vooral bij tapijt, vinyl of marmoleumvloeren is een icoontje handig. Dus neem de tijd voor de vloeren in je nieuwe huis en zoals bij alle keuzes: laat je goed adviseren.

Ik heb een vraag? Contact opnemen
Ook wonen in Het Landgoed? Bekijk beschikbaar woningaanbod