Nieuwbouw Woonpark Hoevelaken

Het rijksmonument Huize Hoevelaken, ook bekend als 'Het Kasteel', heeft nieuwe buren gekregen: het prachtige Woonpark Hoevelaken, met 104 verschillende woningen in een parkachtige setting, naast het Hoevelakense bos. Woningen voor starters, senioren (levensloopwoningen), gezinnen en natuurliefhebbers. Woonpark Hoevelaken bestaat uit 2 delen met elk een unieke en eigen sfeer; Het Landgoed en Het Erf. Alle woningen zijn opgeleverd en bewoond.

Van werken aan wonen, naar...

Op de locatie van het voormalige hoofdkantoor - waar we 53 jaar werkten aan prachtige woonlocaties en woningen in heel Nederland – heeft BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling een prachtige woonpark achtergelaten. Met in totaal 104 woningen in verschillende types: van vrijstaande woningen, tweekappers en levensloopbestendige (senioren)woningen tot zeer betaalbare rijwoningen. In Woonpark Hoevelaken wordt buiten wonen werkelijkheid en beleven de bewoners dagelijks de verbinding met de natuur. Want de tuinen van de woningen grenzen aan het park dat in de nieuwe wijk is doorgetrokken. Woonpark Hoevelaken; van werken aan wonen, naar wonen én het goede leven.

image alt

Het Erf - gezellig en boerendorps

Kom je Woonpark Hoevelaken binnen, dan betreed je allereerst Het Erf. Dit deel van de wijk kenmerkt zich door een fijne landelijke sfeer; ongedwongen en gezellig. De woningen liggen aan een erf en hebben de uitstraling van een boerderij. Nieuwbouw met de gezelligheid van een boerendorp, maar ook van alle gemakken voorzien. Duurzaam gebouwd en voorbereid op de (gasloze) toekomst. Het Erf bestaat uit 37 duurzame nieuwbouwwoningen in verschillende typen; ruime hoek- en rijwoningen, levensloopbestendige woningen, 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen.

image alt

Het Landgoed - wonen aan de vijver

In het noordelijke deel van Woonpark Hoevelaken, aan de prachtige vijver, ligt Het Landgoed. Dit deelgebied kenmerkt zich door de ruime opzet en chique uitstraling. In totaal zijn hier 67 woningen gerealiseerd; 60 rij- en hoekwoningen, 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen en als kers op de taart 7 prachtige Watervilla’s. In het unieke ontwerp van deze woningen, met een woonoppervlakte van maar liefst 220 m2, komen de woonstijlen landelijk en industrieel samen. Door de glazen gevels aan de achterkant van de watervilla’s genieten de bewoners van veel daglicht en van het uitzicht over het water.

image alt

State-of-the-art groen woningbouwplan

Woonpark Hoevelaken grenst aan het dorp Hoevelaken; naast villapark Weldam, Landgoed Hoevelaken en verbonden met prachtige natuurgebieden. Een rijke groene context die volop kansen bood. Bij de ontwikkeling van het nieuwe woonpark heeft BPD samen met Het Geldersch Landschap uiterst zorgvuldig gekeken naar de mogelijkheden, wensen, verbindingen en natuurwaarden. Samen met stedenbouwkundige Luc Bos werd een visie opgesteld, met als resultaat een prachtig, state-of-the-art, groen woningbouwplan. Een uitbreiding van het park in Engelse landschapsstijl. Een verrijking voor Hoevelaken en zijn bewoners. Alsof het in de loop der jaren organisch is ontstaan.

Bouw van een prachtig groen woonpark

De verkoop van de 1e woningen in Woonpark Hoevelaken (33 woningen in fase 1 van Het Landgoed) startte eind september 2019 en in het 2e kwartaal van 2022 werden de laatste woningen van het nieuwbouwplan opgeleverd. Bij de bouw van het woonpark zijn verschillende bouwbedrijven betrokken. Zo zijn de woningen op Het Erf gebouwd door Aalberts Bouw, werd Het Landgoed gebouwd door Reinbouw BV en de Watervilla’s door Bouwbedrijf Kamphuis.

Zo duurzaam is Woonpark Hoevelaken

Bij de ontwikkeling van nieuwbouwwijken heeft BPD oog voor het milieu én een gezonde leefomgeving. Door duurzame energie in de woningen en een groene, klimaatbestendige inrichting van de woonomgeving, dragen we bij aan een bewust en toekomstgericht leven. De woningen in Woonpark Hoevelaken zijn duurzaam en voorbereid op de gasloze toekomst. Zo zijn ze onder meer uitgerust met een bodemwarmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen om de woning op een duurzame manier van elektriciteit te voorzien.