Toewijzingscriteria starterswoningen

15 april '20

Ben je geïnteresseerd in starterswoning? Dan is het goed om te weten dat er aanvullende toewijzingscriteria zijn. Zo mag je bijvoorbeeld geen hoger gezamenlijke inkomen dan € 50.000 hebben. En worden de woningen verkocht met een zelfbewoningsplicht en antispeculatiebeding.

Bruto jaarinkomen van maximaal € 50.000

Een starterswoning is bestemd voor mensen die een gezamenlijk bruto jaarinkomen van maximaal € 50.000 hebben. Er zal/zullen (een) inkomensverklaring(en) van de belastingdienst gebaseerd op het inkomen van 2020 overlegd moeten worden. Wil je in aanmerking komen voor een bereikbare koopwoning? Je kunt je inkomensverklaring meenemen tijdens het verkoopgesprek of samen met je financiële check uploaden in je Mijn Eigen Huis Account wanneer de verkoop is gestart.

Zelfbewoningsplicht en antispeculatiebeding

Voor starters is het steeds moeilijker om een betaalbare woning te vinden. Investeerders liggen op de loer en starterswoningen worden al gauw met flinke overwaarde doorverkocht. BPD Ontwikkeling wil woningen maken die bereikbaar zijn voor de starters. En daarom is er besloten om de starterswoningen in Het Erf te verkopen met een zelfbewoningsplicht en antispeculatiebeding. Dit betekent dat je als koper verplicht bent om de starterswoning uitsluitend te gebruiken voor eigen bewoning. Indien de gekochte woning binnen vijf jaar weer wordt verkocht is een boete aan BPD verschuldigd, waarbij de overwaarde van de woning bepalend is.

  Bekijk het woningaanbod
  Stel een vraag